Crying in the chapel

Crying in the chapel
Elvis Presley kerkdienst in de Maranathakerk (De Blauwe Kerk) Giessenburg
Het thema is: “Crying in the chapel” naar één van de bekendste songs van Elvis.
 
Op zondag 22 januari 2023 zal er een speciale Elvis-kerkdienst gehouden worden in de Maranathakerk in Giessenburg.  In januari 2023  is het 88 jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll.
'Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis groeide op in een gelovig gezin en bleef zijn leven lang zoeken naar Gods bedoeling met hem. Als mensen hem The King noemden, zei hij: ‘Er is maar één King en dat is Jezus Christus. Elvis overleed helaas al op 42-jarige leeftijd in 1977.

Dominee Fred Omvlee, in het dagelijks leven dominee bij de marine,  is Elvis-fan en organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten.
In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen veel Elvis-gospels: het is verder ook 'gewone' een kerkdienst met toepasselijke Bijbellezing en gebed.

Het wordt een prachtige dienst met weer een ándere manier om onze Heer en Heiland de eer te brengen. Iedereen is van harte welkom vanaf 18.00 uur. De dienst begint om 18.30 uur.
 
terug