Welkom

Welkom
Welkom op de website van de Gereformeerde kerk in Giessenburg, de Maranathakerk.
 
In het kort wat informatie over onze gemeente. Uitgebreidere informatie vindt u via het keuzemenu bovenaan deze pagina. Overige informatie en alle kerkelijke activiteiten staan in ons jaarboek 2021/2022. Interesse?
Vraagt u dan het jaarboek op via de Scriba.
 
Rondreis door de Bijbel

Rondreis door de Bijbel
De Rondreis waarin we vier personen van Jezus’ familie beter hebben leren kennen is inmiddels afgesloten. U kunt de presentaties downloaden.
 
lees meer »
 
Kerkdiensten

Kerkdiensten
Op dit moment gelden er geen beperkende regels meer voor het Kerkbezoek. U bent dan ook van harte uitgenodigd de diensten weer bij te wonen. U kunt echter ook de dienst via de kerkomroep.nl en youtube (zie rechtsonder) volgen met beeld en geluid.
De kindernevendienst en Jeugdkerk is iedere eerste en derde zondag van de maand. 
 
 
Thema dienst

Thema dienst
Zondag 19 feb een speciale dienst met medewerking van The new Adams family olv Yvette Pors. Allen hartelijk welkom bij deze dienst.
 
Kerkbalans

Kerkbalans
Actie Kerkbalans 2023
De actie Kerkbalans zal in de laatste week van januari weer van start gaan. Het thema is “Geef vandaag voor de kerk van morgen”. 
Vanaf maandag 23 januari ontvangt u daarom een brief met het verzoek om bij te dragen.
Deze zal de week daarna weer worden opgehaald. We hopen dan ook dat we weer op u mogen rekenen. Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen.

Namens de Kerkrentmeesters.
 
Into The Wild

Into The Wild
Into the Wild 14-18 september 2023
We gaan op pad! Weg van de ‘altijd-aan’ maatschappij, cancel-cultuur en Netflix. Tijd om het bekende achter ons te laten op zoek naar avontuur, broederschap en echtheid! Into the Wild is een 5-daags avontuur in het ruige noorden van Scandinavië.
 
lees meer »
 
Gezinsdienst

Gezinsdienst
 
Crying in the chapel

Crying in the chapel
Elvis Presley dienst in de Gereformeerde Maranathakerk (De Blauwe Kerk) in Giessenburg

De avonddienst van zondag 22 januari om 18:30 uur vieren we vanuit de prachtige songs van Elvis Presley. Voorganger is ds. Fred Omvlee, die de songs van Elvis zèlf op heel mooie en geëigende manier zingt met muzikale ondersteuning van de band The Rising Clouds.
 
lees meer »
 
Meet Me

Meet Me
Vrijdagavond 27 januari willen we de eerste activiteit van Meet Me in 2023 aftrappen door te gaan schaatsen. Waarschijnlijk op de Vechtsebanen in Utrecht, maar wanneer het mogelijk is om op natuurijs te schaatsen willen we hiernaartoe uitwijken. De keuze voor het schaatsen op de Vechtsebanen of natuurijs willen we uiterlijk 25 januari laten weten via de website en mail. Geef je op via meetme.vijf.jouwweb.nl (activiteiten 2023, schaatsen).
 
lees meer »
 
Awake event

Awake event
Na een reeks van succesvolle Awake-events voor jongeren is het tijd voor een éénmalig 30+ Awake-event! Op vrijdagavond 10 februari zal gastspreker Teus Visser samen met Awake-worship deze avond verzorgen. Teus neemt ons mee in het thema en er is ruimte voor interactie, gebed en aanbidding.

Na afloop is er tijd om elkaar te ontmoeten. Het event vindt plaats in de Maranathakerk en start om 20:00, inloop vanaf 19:45. Iedereen is van harte welkom. Tot dan!
 
Givt

Givt
Collecteren zonder contant geld
Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen ...
 
lees meer »
 
Kerstnacht diensten

Kerstnacht diensten
 
Bazaar

Bazaar
Op zaterdagmiddag 19 november 2022 tussen 14:00 uur - 18:00 uur organiseert de diaconie een bazaar in de Stigt.
De opbrengst is voor Stichting Projecthulp Sri Lanka. Naast verkoop van diverse producten (deels zelfgemaakt) zijn er diverse leuke spellen (voor jong en oud) te spelen waar leuke prijzen te winnen zijn.
Ook is er gelegenheid voor koffie, thee, limonade met wat lekkers.
 
Kinderbijbeldag

Kinderbijbeldag
Kinderbijbeldag 2022 ‘Alles Andersom’
Op 28 oktober organiseren we een Kinderbijbeldag met het thema ‘Alles Andersom’.
 
lees meer »
 
Mountainbiken

Mountainbiken
Hallo Sportieveling!
8 oktober gaat Meet Me mountainbiken. Dit gaan we doen in de Loonse en Drunense duinen. We verzamelen om 13:30u en hebben tot 18:00u de tijd om de route af te leggen. Er zijn mogelijkheden om te carpoolen.
 
lees meer »
 
Kerk en Israël

Kerk en Israël
In onze regio worden veel activiteiten georganiseerd binnen het werkveld van ‘Kerk en Israël’. Hierbij kunt u denken aan lezingen, cursussen, leerhuizen, concerten en ontmoetingsdagen, zowel voor predikanten als voor geïnteresseerde gemeenteleden.
 
lees meer »
 
Startzondag

Startzondag
Het  thema van het nieuwe kerkelijk seizoen is “Aan tafel”. U bent van harte welkom deze dienst live bij te wonen.
 
Openluchtdienst

Openluchtdienst
Afgelopen zo 28 augustus was er weer een Openluchtdienst. Het thema was ‘Vrijheid’; over vrijheid in ons denken en doen door onze Heer en Heiland Jezus Christus! Het is een prachtige dienst geworden met veel zang en muziek. Spreker was Dirk van Asperen en muziek en zang werden verzorgd door 4Tune. Nagenieten kan met de foto's van dit mooie evenement.
 
Meekijken

Meekijken
De diensten zijn ook live te bekijken via YouTube. Onderaan de rechter kolom vindt u daarvoor de link.