Givt

Givt
Collecteren zonder contant geld
Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het voor mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst.
Voor dit probleem hebben we vanaf een oplossing, want we kunnen digitaal collecteren door middel van een smartphone. Dit systeem zal gebruikt worden naast de gewone manier van collecteren. Doneren met contant geld en collectebonnen kan dus ook en zal altijd mogelijk blijven.
Als je gebruik wilt maken van de nieuwe manier van collecteren heb je de Givt -app nodig. Ga naar www.givtapp.net/download om de app te installeren. Je kan na het downloaden direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je verdere registratie kan je ook op een later moment afronden. In de bijlage wordt een uitgebreide toelichting geven.

Vanaf dit weekend zal het mogelijk zijn om via een smartphone mee te doen met de collecte. Gebruik je Givt nog niet? Download de app in de App Store of in Google play. Je kan na het downloaden direct je e-mailadres invoeren en beginnen met geven. Je verdere registratie kan je op een later moment afronden. Hoe werkt het?

Wanneer je de app gaat gebruiken om te geven:
  1. Open de app
  2. Je komt direct in het geefscherm. Hier geef je aan wat je wilt geven. Zijn er meerdere collectedoelen? Klik op +collecte toevoegen en geef aan wat je voor het 2e en eventueel het 3e doel wilt geven
  3. Kies hoe je wilt geven (dat kan op 4 manieren)
  • Geven via een collectemiddel (de collectezak, -schaal of -mand): beweeg je telefoon langs het collectemiddel en je kunt je telefoon weer opbergen
  • QR code: er opent een camerascherm, scan de QR-code en je kunt je telefoon weer opbergen
  • Lijst: kies de kerk uit de lijst, klik op de naam van de kerk en je kunt je telefoon weer opbergen
  • Locatie: kies voor geven op locatie en bevestig dat je aanwezig ben in de locatie die op je scherm verschijnt, en je kunt je telefoon weer opbergen.
terug