Hulp nodig?

De diaconale hulpdienst is er voor iedereen in Giessenburg (kerkelijk en niet kerkelijk) die ondersteuning nodig heeft.

Zoals bijvoorbeeld:

• U ervaart eenzaamheid en zou het fijn vinden wanneer iemand u af en toe bezoekt.
  • U heeft moeite met het invullen van formulieren en ontvangt graag advies/hulp bij de aanvraag van bepaalde voorzieningen, extra hulp of een betere situatie van verzorging e.d.
  • U wil er graag eens even tussenuit, ondanks een beperking vanwege lichamelijke problemen.
  • U bent moeilijk ter been en heeft vervoer nodig om boodschappen te doen, ergens een bezoek te brengen, of bijvoorbeeld een kerkdienst te bezoeken.
  • U heeft klussen in huis.
  • Uw financiële positie is onhoudbaar.

U kunt de diaconale hulpdienst benaderen:

• Voor hulp voor uzelf. U hoeft geen kerklid te zijn om hulp te krijgen.
  • Voor hulp voor anderen. Sommige mensen durven niet om hulp te vragen of kennen de weg niet. Vraag of u hun naam mag doorgeven.
  • Vraag om bemiddeling of fnanciële hulp, indien nodig.

N.B. Voor sommige problemen is het verstandig om een beroep te doen op (professionele) organisaties. Ook bij Stichting Schuldhulpmaatje kunnen ze u/jou op weg helpen.

Heeft u een hulpvraag, voor uzelf of voor een ander? Laat het ons weten via: diaconie.gerkerk@giessenburg.nl